Треньорът на Интер Роберто Манчини отрече спекулациите, че в края на сезона ще напусне поста си, за да поеме френския гранд Пари Сен Жермен.

Парижани се простиха с надеждите си в Шампионската лига в четвъртфиналите, където макар и да бяха сочени за фаворит, отпаднаха срещу Манчестър Сити. Именно този неуспех може да струва скъпо на наставника Лоран Блан.

Манчини обаче не мисли така по отношение на своя колега. „Блан спечели първенството, взе също и други трофеи“, коментира Манчини. „Според мен всичко е просто един шум без твърда почва.“

„Кое е истинското лице на Интер? Истинският Интер е този, който сега е на 4-ото място. Имахме шанс да завършим по-високо, но се провалихме. За да стигнем по-високо, е нужно повече работа. Можеше да свършим повече работа, може би първият полусезон позавиши очакванията към нас. Позицията ни в момента е тази, която заслужаваме“, добави Манчини.

Два кръга преди края на първенството Интер заема 4-ото място с 64 точки, като е на 10 зад третия Рома, който хваща последната квота за Шампионската лига през следващия сезон. „Нерадзурите“ обаче трябва да бранят позицията си, тъй като петият Фиорентина не е далеч назад със своите 60 точки. Една победа на Интер над Емполи през уикенда, ще бъде достатъчна за осигуряването на 4-ото място.