Вторият капитан на Манчестър Сити Яя Туре може изненадващо да се озове в Интер. Това е водещата новина на авторитетното издание "Гадзета дело Спорт" в днешния му брой. 

Според вестника, котдивоарецът вече е дал съгласието си на наставника на "нерадзурите" Роберто Манчини за трансфер, като дори се е навил да си намали годишното възнаграждение с огромен процент. 

Халфът в момента е един от най-високоплатените играчи в Премиършип, като получава по над 7 млн. евро на година. "Гадзета дело Спорт" обаче твърди, че сега се е съгласил да взима по 3 млн. евро плюс бонуси за определени резултати, което е намаление с над 60%. 

Така сега остава двата клуба да се разберат за трансферната сума и ако това стане факт още по време на този прозорец, Туре може да се върне от Купата на Африка като играч на Интер. Според вестника, "гражданите" ще искат 9 млн. евро за втория си капитан. 

Яя Туре е обвързан със Сити до 30 юни 2017 г. Наскоро обаче започна да се оплаква от положението си в отбора и агентът му постоянно намеква за трансфер. Явно работата му с Роберто Манчини от времето при "гражданите" го е навило да напусне.