Сасуоло се превръща в любимата жертва на Интер. За втора поредна година "нерадзурите" буквално се подиграха с този съперник и отново го съсипаха със 7:0. Разликата от миналия сезон беше, че този път това се случи на "Сан Сиро". 

Мауро Икарди се отличи с хеттрик, две добави Даниел Освалдо, а по едно реализираха още Матео Ковачич и Фреди Гуарин. Още на почивката всичко беше ясно, след като тогава домакините водеха с 4:0. 

Резултата откри Икарди още в 3-та минута. Тогава Матео Ковачич му пусна топката, нападателят се измъкна от изкуствената засада и въпреки че имаше нужда от три изстрела, преодоля вратаря на Сасуоло за 1:0. 

Това отприщи истинска буря пред вратата на скромния отбор. В 21-та минута Икарди и Освалдо изработиха страхотно положение, което изведе 20-годишния Матео Ковачич на голова позиция и хърватинът не сбърка за 2:0. 

Класиката беше оформена още в 30-та минута. Тогава Икарди вкара втория си гол в мача с хубаво попадение от границите на наказателното поле. На разгром замириса още преди почивката. 

В 42-та минута Интер вече водеше с 4:0, след като първия си гол реализира в Серия А за тима реализира Даниел Освалдо. Додо имаше голяма заслуга за попадението, след като негов удар беше отразен от вратаря, но топката попадна на крака на Освалдо и той направи 4:0. 

След почивката "интеристите" се забавляваха на терена, като нанизаха още три гола в мрежата на безпомощния си противник и му припомниха миналогодишния кошмар. Икарди оформи хеттрика си в 53-та минута, а само в рамките на една минута между 72-та и 73-та Даниел Освалдо и Фреди Гуарин оформиха погрома за Сасуоло. 

Така Интер излезе временно на третата позиция с четири точки и страхотна голова разлика. Ето как завършиха останалите мачове от неделния ден в Серия А:

Сампдория - Торино 2:0

Интер - Сасуоло 7:0

Каляри - Аталанта 1:2

Фиорентина - Дженоа 0:0

Лацио - Чезена 3:0

Наполи - Киево 0:1