Старши треньорът на Интер Антонио Конте сподели мнението си след победата с 2:0 над Лудогорец в Разград в 1/16-финалите на Лига Европа.

БГНЕС
36 снимки

„Първото полувреме не ми хареса. Играхме много бавно  и не направихме това, което си бяхме говорили преди мача. През втората част интензитетът в играта ни бе по-добър и смятам, че заслужихме победата”, коментира Конте.

„Имаше няколко контраатаки на Лудогорец, които бяхме проведени много добре, но смятам, че контролирахме много добре мача. Противопоставихме се на един добър отбор, който дълги години е шампион на България, заслужава уважение. Със сигурност това е един много добър резултат, но във футбола се случва всичко. Трябва да подходим сериозно в мача след седем дни, за да се поздравим с крайния успех”, каза още италианският специалист пред БНТ.

„Първото полувреме бяхме по-бавни и играта ни не се получаваше. Когато топката се движи бавно, е трудно да създаваме положения. През втората част заиграхме добре. Играта на Ериксен наистина беше добра, но тя е резултат на показаното от целия отбор”, започна Конте на пресконференцията си.

„Не за първи път правим промени със схемата по време на мач, а това се дължи на избора от футболисти, които имам. Днес опитахме да играем с двама нападатели и трима халфа. Трябва да имаме алтернативни решения и се стремим да правим точно това. Мисля, че Алексис е играч, който се нуждае да играе, но понякога трябва да намериш точното време да му дадеш възможност да го направи. Днес беше правилната такава да започне от първата минута и да доиграе мача. Той продължава да си подобрява физическото състояние и се надявам да продължи по този начин”, завърши Антонио Конте на брифинга.