Чудеса се случват не само в приказките, но и в реалността. В това се убедиха и талантливите българчета, които впечатлиха треньорите от Интер по време на първия Inter Academy Camp Bulgaria, провел се в периода 10 – 15 юли тази година в китното морско градче Бяла, обл. Варна. По време на тридневния си престой в Милано петимата щастливци – Дейвид Луканов, Наско Янев, Никола Цариградски, Илия Петков и Теодор Радински, имаха рядката възможност не само да се докоснат до трикратния властелин на Европа и да се потопят в атмосферата на „Сан Сиро“, но и да се срещнат лице в лице със своите любимци.

Малко след като кацнаха на италианска земя, родните таланти се насочиха към централата на Интер, където се запознаха с част от персонала в клуба, разгледаха офисите на „нерадзурите“ и се насочиха към залата с трофеи. Мястото, което събира ведно величието на гранда, празнуващ 110 години от своето създаване през настоящата 2018-а. Дейвид, Наско, Никола, Илия и Теодор се докоснаха до всички трофеи, увековечили Интер като един от най-успешните клубове в световен мащаб – първия КЕШ, донесен от Сандро Мацола; Купата на УЕФА, „извоювана“ от легендите Саморано, Санети и Роналдо; Шампионската лига, която Диего Милито донесе през 2010-та с двата си гола във вратата на Байерн (Мюнхен), Скудетото, Купата на Италия, Междуконтиненталната титла... списъкът е дълъг!

Inter Academy Experience

източник: Inter Academy Experience


Вдъхновени от запознанството си отблизо с историята на Интер, малчуганите се насладиха на друга класика в ранния съботен следобед – дербито Милан – Интер при Примеварата (юношите до 19 години). На крачка от първия състав на своите легендарни клубове, „росонери“ и „нерадзури“ изнесоха истински спектакъл във Варезе, спечелен по крайно драматичен начин с 4:3, след гол в последната минута, от Интер. Голямата победа допълнително повиши настроението в българския лагер, който и без това очакваше с нетърпение предстоящия вечерта двубой от Серия „А“ с Фрозиноне.

Изненадата за децата бе огромна, когато два часа преди първия съдийски сигнал се озоваха не къде да е, а в съблекалнята на Интер – там, където след броени минути трябваше да пристигнат Мауро Икарди и компания. За да усетят максимално духа на „нерадзурите“ и „Сан Сиро“, българчетата стъпиха на терена на митичния стадион и си направиха снимка за спомен от резервната скамейка на интеристите, преди да се настанят удобно на трибуните, откъдето изгледаха безпроблемното 3:0 над Фрозиноне.

Inter Academy Experience

източник: Inter Academy Experience


Вечерта обаче криеше още изненади за Дейвид, Наско, Никола, Илия и Теодор, като най-голямата от тях дойде малко след последния съдийски сигнал. В екстаз от победата, страхотната атмосфера на „Сан Сиро“ и втората победа на Интер за деня, децата се отправиха към изхода с мисълта за прибиране обратно към хотела. Точно тогава настъпи моментът за „черешката на тортата“. Кратка обиколка, преминаване през VIP-входа и стълбите към съблекалните на „нерадзурите“, след което малчуганите се озова на метри от паркинга, на който своите луксозни возила Волво бяха спрели звездите на Интер.

Inter Academy Experience

източник: Inter Academy Experience


Един по един играчите на Лучано Спалети, а последен и самият той, излизаха, за да имат най-добрите в първия Inter Academy Camp Bulgaria уникалната възможност да се срещнат с всеки един от тях лично, да им вземат автограф върху специално подарените за случая флагчета в черно-синьо и да си направят звездно селфи за спомен с Икарди, Наинголан, Ханданович, Валеро, Де Врай, Спалети и останалите си любимци от „Сан Сиро“.

По подобие на първия Inter Academy Camp Bulgaria, Inter Academy Experience в Милано ще остане завинаги в съзнанието на Дейвид Луканов, Наско Янев, Никола Цариградски, Илия Петков и Теодор Радински като едно мечтано, незабравимо и несравнимо изживяване. Най-хубавото от всичко е, че италианският гранд и българският му партньор – Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, ще продължат сътрудничеството си и през 2019-а Бяла отново ще приеме 18-кратния шампион на Италия. За да могат нови чудеса отново да се случат по това време догодина...

Inter Academy Experience

източник: Inter Academy Experience