Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Интер планират „Европейска Купа на Солидарността“, когато е безопасно привържениците да се завърнат по стадионите.

Трите клуба възнамеряват благотворителните срещи да се играят през 2021 – Реал посреща Интер в Мадрид, Интер играе с Байерн в Милано, а Байерн приема Реал в Мюнхен. Датите ще бъдат финализирани, когато стане ясно кога отново феновете ще получат възможност да подкрепят любимите си тимове. Събраните средства ще отидат за медицински власти, които в момента се борят с коронавируса в Италия и Испания, докато отборът-домакин ще покани представители на здравните работници на всеки от двубоите.

„Коронакризата удари сериозно Европа. Изградихме много добри взаимоотношения с много клубове от мачовете ни в Шампионска лига и създадохме някои приятелства. Независимо от всички страдания и проблеми, ние в Германия имаме щастието здравната ни система да издържа в тази криза. Но видяхме и някои ужасяващи кадри от Италия и Испания – и двете страни бяха сред най-засегнатите от пандемията в Европа страни. Германците имат специална връзка и с двете страни и те са чести наши летни дестинации за почивка“, сподели президентът и изпълнителен директор на баварския колос Карл-Хайнц Румениге.

Байерн обяви, че ще покани 5 000 медицински сестри и лекари на „Алианц Арена“ за двубоя с Реал Мадрид. „Трите клуба искат да покажат на тези герои нашата солидарност, уважение и признателност. Трите клуба искат да предадат послание на солидарност и задружност сред хората в Европа“, споделиха от Реал в свое изявление. /БГНЕС