Новото попълнение на Интер Мартин Монтоя заяви, че е преминал в италианския гранд с едничката мисъл да се бори за титлата в Серия А.

Играчът на Барселона ще играе като преотстъпен на „Джузепе Меаца“ в следващите два сезона, а днес бе официално представен пред медиите и феновете.

„Дойдох в Интер, за да спечеля скудетото“, каза испанецът. „Имам същото желание да се боря, да печеля. Не е лесно да напуснеш Барселона, тъй като това е моят отбор през последните 15 години. Аз обаче съм доволен, че идвам в такъв голям тим като Интер.“

„Проектът ме развълнува, тъй като искам да печеля трофеи. Наистина сме длъжни да се борим и да побеждаваме, надявам се, че отборът ще се върне там, където Интер беше преди няколко години.“

„Италианският футбол залага много върху тактиката, но от това, което съм гледал, мисля, че Серия А и Ла Лига доста си приличат. Има голям акцент върху тактиката тук, но също така трябва да играеш красив футбол, който да радва феновете. Със сигурност няма да ми липсва желание, искам да играя, защото в Барселона не получих много шансове“, добави Монтоя.