Деветима души бяха арестувани след организираните от феновете сбивания преди мача на 18-ия кръг на Серия А между Интер и Наполи, информира "Football Italia". Голямата битка се игра навръх втория ден на Коледа на "Сан Сиро". 

Феновете на клуба от Милано атакуваха микробус с неаполитански тифози. Стигна се до сбиване, в което пострадаха четирима фенове на гостите, наръгани с нож. Един от тях беше приет в тежко състояние в болница, но без опасност за живота.

Впоследствие феновете на Наполи успяха да се доберат до возилото и да отпрашат с мръсна газ от местопроизшествието, но при потеглянето удариха фен на Интер, който почина в болницата на следващата сутрин. Той беше на 35 години. 

Важно е да се отбележи, че сред задържаните няма убиеца, който е управлявал моторното превозно средство, ударило жертвата.

Интер победи Наполи с 1:0. Единственият гол в 91-ата минута бе отбелязан от аржентинския нападател Лаутаро Мартинес. В течение на двубоя имаше грозни сцени и по трибуните, като феновете на "нерадзурите" обиждаха на расистка основа звездата на гостите Калиду Кулибали.