Бившият състезател на Интер Херберт Прохаска не скри своето огромно разочарование от напускането на Антонио Конте. 

Преминалият и през Рома 65-годишен бивш австрийски национал смята, че ръководството на "нерадзурите" направи огромна грешка като допусна човека, който изведе Интер до "скудетото" да си тръгне. 

Роденият във Виена бивш футболист не пропусна да коментира и ситуацията в другия италиански гранд Рома, като сподели своите надежди за добро бъдеще на "вълците", след като клубът от "вечния град" ще бъде воден от Жозе Моуриньо. 

GettyIImages
24 снимки

"С удоволствие ще кажа своето мнение за събитията в Интер и Рома. Това са два големи отбора и аз с интерес следя какво става, защото съм преминал и през двата тима. Ще започна със състава от Милано, който вдигна шампионската титла. Когато Интер спечели скудетото си признавам, че бях много щастлив. Имах големи надежди за новия сезон, като се надявах, че Конте ще постигне велики неща. Аз бях сигурен, че с още 3 класни попълнения, отборът има всички шансове дори да спечели Шампионската лига", коментира той. 

"В последствие обаче, останах изключително разочарован и неприятно изненадан. Никога няма да разбера защо босовете допуснаха мениджър от нивото на Антонио Конте да си тръгне. Той е напълно в правото си да иска и желае стабилно финансово бъдеще както за себе си, така и за клуба. Нямаш право да не осигуриш на Конте необходимото, след като  той те е извел до върха и е донесъл такава радост на хората. Бях много тъжен, когато научих, че Антонио напуска, но честно казано смятам, че в Интер сами са си виновни. Сега отново ще градят всичко отначало, с нов мениджър, който ще има своите изисквания и ще е нужно време, докато нещата се подредят. Симоне Индзаги е наставник, когото уважавам много и дано се справи добре. А колкото до Рома, те могат да са спокойни с назначаването на Моуриньо. Те успяха да привлекат един от най-добрите треньори в световния футбол и съм сигурен, че ги чакат добри дни. За Рома поне според мен предстои по-добро бъдеще отколкото за настоящите шампиони на Италия“, заяви австриецът. Към днешна дата Херберт Прохаска е спортен журналист в австрийски вестник.