Интер допусна нова грешна стъпка в Серия А. "Нерадзурите" отстъпиха с 0:1 на Емполи у дома в среща от 19-ия кръг на Калчото. Единственото попадение вкара Томазо Балцани в 66-ата минута. Носителите на Суперкупата на Италия играха с човек по-малко от 40-ата минута, когато Милан Шкриняр беше изгонен. 

Миланският гранд остава на трето място с 37 точки, докато Емполи се изкачи на 9-о място с 25 точки. 

Срещата започна с домакински натиск, но без сериозни опасности пред Викарио. Гостите можеше да поведат след дълъг пас към Камбиаги, но Онана внимаваше и спаси удара му. Малко след това с пропуск се отличи и Капуто. В 19-ата минута Викарио се справи с шут на Димарко.

В 26-ата минута Бастони засече центриране на Чалханоолу, но топката мина над вратата. В 40-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Шкриняр, който вече имаше жълт картон, вдигна високо крак срещу Капуто и съдията го изгони. 

В самия край на полувремето Ебуехи проби отдясно и намери Капуто в наказателното поле. Ветеранът отправи удар, който Онана улови. 

След почивката Интер заигра по-прибрано, а Лаутаро беше оставен изолиран напред. В 66-ата минута гостите се възползваха от численото си превъзходство и поведоха. Балданци беше оставен непокрит в наказателното поле и отправи премерен удар под пложна на Онана за 0:1. 

Малко след това влезлият като резерва Джеко можеше да изравни резултата, но стреля над вратата. Гредата пък спря удар на Де Фрай.