Миланският гранд Интер трябва да увеличи проходите си от продажбите на футболисти с 40 млн. евро до 30 юни 2019г., за да покрие изискванията на финансовия феърплей на УЕФА, пише "Corriere dello Sport".

"Нерадзурите" са под наблюдение на УЕФА от сезон 2015/2016г., но почти привършиха своя тригодишен мониторинг. До 30 юни 2019г. обаче клубът от Милано ще трябва да осъществи трансфери на стойност минимум от 40 млн. евро.

Едно от първите набелязани имена за продажба е това на бразилеца Габриел Барборса, който пристигна в Милано през 2016г., но не успя да се интегрира и бе върнат под наем в родния си Сантос.
 
Очаква се Барборса да бъде продаден през януарския трансферен прозорец. Сегашната цена на бразилеца е 16,8 млн. евро, което ще свали наполовина парите, които Интер трябва да придобие, за да влезе във финансовата си рамка.
 
Жоао Марио също трябва да напусне през януари за около 18 млн. евро. По този начин трикрактният носител на Шампионската лига ще приближи до финансовата рамка, в която трябва да влезе.