Реал Мадрид и Интер се хванаха за гушите това лято, защото италианците опитаха да отмъкнат един от основните играчи на европейските клубни шампиони - Лука Модрич. В крайна сметка офанзивата на "нерадзурите" не успя, а президентът на "белите" Флорентино Перес дори заплаши колегите си със съд заради този им ход. 

Мнозина очакваха след затварянето на летния трансферен прозорец страстите между двата клуба да утихнат. Да, ама не. Според вестник "Кориере дело Спорт", през януари Интер ще започне нова, дори по-мащабна офанзива за подписа на хърватина. 

Той тогава вече ще е навършил 33 години, но това не притеснява миланския гранд, който беше приготвил 6-годишен договор за него. "Нерадзурите" нямат никакви намерения да преговарят с Реал, а ще платят директно откупната клауза на полузащитника. 

Мадридчани обаче държат голям коз в ръцете си. До края на годината те могат да подновят договора на Модрич, каквито са и плановете на ръководството, като сложат в него клауза за прекратяване, която да се окаже непосилна за Интер. При всички положения предстоят интересни времена.