Ръководството на Интер публично заяви, че е отговорил на всички изисквания по финансовия феърплей на УЕФА. Това стана ясно след организираното Общо събрание на акционерите, което утвърди ръст в приходите и намаляване на загубите.

Според официалния сайт на „нерадзурите”, финансовите резултати за сезон 2016/2017 показват приходи от 318,2 милиона евро, което значи увеличение от 78,4 милиона или 32,7 процента спрямо предишната финансова година, както и допълнително намаляване на операционната загуба, която стигна до 24,6 милиона евро спрямо 36,7 милиона през миналата година”.

Заключението на Интер бе, че вече изпълнява всички изисквания на финансовия феърплей, макар че все още очаква официално потвърждение от УЕФА.

„Процесът по преобразуването на клуба все още тече, но желаните резултати вече се получават благодарение на  внимателното планиране от собствениците и отличните перспективи за развитие, които се създават като резултат”, казаха още от Интер.

„Клубът трябва да остане пределно фокусиран, за да продължи да прибавя нови приходи и да подсигурява своята икономическа ефективност, докато в същото време основната цел си остава завръщането на нивото, където по традиция Интер принадлежи”, добавиха още от клуба.