Шампионът на Италия Интер показа истинска класа и отнесе гостуващия Болоня на „Джузепе Меаца“ с 6:1 в двубой от четвъртия кръг на Серия А. За „нерадзурите“ точни бяха Лаутаро Мартинес  в шестата, Милан Шкриниар в 30-ата, Николо Барела в 34-ата, Матиас Весино в 54-ата минута и Един Джеко на два пъти (63’и 68’). Почетното попадение за гостите отбеляза Артур Теате в 86-ата минута.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Домакините поведоха още в шестата минута, когато Лаутаро Мартинес засече центриране на Дензъл Дъмфрис.

В 13-ата гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Алесандро Бастони, но съдията не посочи бялата точка.

Шест минути по-късно Роберто Сориано стреля от добра позиция, но Самир Ханданович изби, а след това Сансоне се провали при добавката.

В 29-ата минята Хоаким Корея беше заменен от Един Джеко заради контузия. Само минута по-късно Милан Шкриниар се разписа с глава именно след центриране от свободен удар на Федерик  Димарко.

В 34-ата минута „нерадзурите“ организираха опасна контраатака, която завърши с гол на Николо Барела след лошо изчистване на Лоренцо Де Силвестри при острия пас на Дъмфрис.

В самото начало на втората част Аарън Хики отправи техничен удар, който излезе в аут, а в 50-ата минута Лаутаро нацели напречната греда с мощен удар.

В 54-ата минута центриране на Димарко рикошира в противников играч, след което Джеко и Дъмфрис се разминаха с топката, която все пак попадна на пътя на Матиас Весино, който се разписа за 4:0.

Наказателната акция на Интер продължи и в 63-ата минута Брозович намери на точката за дузпа Джеко, който без забавяне прати топката във вратата за 5:0.

В 67-ата минута Алексис Санчес се завърна в игра, влизайки на мястото на Лаутаро, и само минута по-късно асистира на Джеко, който се разписа от малък ъгъл – 6:0.

Гостите стигнаха до почетно попадение в 86-ата, когато резервата Артур Теате с глава засече центриране на Муса Бароу.

До края на мача Скорупски спаси удар на Димарко от малък ъгъл, а съдията не уважи претенциите на Дъмфрис за дузпа.


ИНТЕР - БОЛОНЯ 6:1

1:0 Лаутаро Мартинес 6'

2:0 Милан Шкриниар 30’

3:0 Николо Барела 34'

4:0 Матиас Весино 54'

5:0 Един Джеко 63'

6:0 Един Джеко 68'

6:1 Артур Теате 86'

ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Весино, Димарко, Корея, Лаутаро

БОЛОНЯ: Скорупски, Де Силвестри, Медел, Бонифаци, Хики, Домингес, Сванберг, Олсен, Сориано, Сансоне, Арнаутович