Преговорите между ръководството на Интер и Мауро Икарди за новия договор на нападателя понякога се затоплят, а понякога се охлаждат. Когато всичко изглеждаше насочено към прекъсване на преговорите между Марота и Уанда Нара, и двете страни направиха отстъпки.

Сега изглежда, че Интер е поел юздите в преговорите и Джузепе Марота е решил да забави преговорите, защото вярва, че към момента никой отбор не е склонен да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Икарди. Тя възлиза на 110 милиона евро.

На изпълнителния директор на Интер сега е даден срок от два месеца, за да постигне споразумение с Икарди и да финализира преговорите за продължаването на неговия договор, съобщава „Il Giornale“.

Настоящият контракт на Икарди с „нерадзурите“ изтича през лятото на 2021 година.

Формата на Икарди също не допринася за ускоряването на преговорите за подписа на договора, защото аржентинският нападател не е вкарал гол в Серия А от средата на декември.

В допълнение, Марота има план „Б“. Пауло Дибала не прекарва най-добрите си дни в Торино и Бепе е готов да го изкуши.

Марота поддържа страхотни отношения с Дибала. Именно заради това Пауло е реална алтернатива на Икарди, ако Мауро реши да не поднови своя договор.

Любопитна подробност е, че и двамата аржентинци привличат вниманието на Реал Мадрид и испанският гранд ги следи под лупа.