Италианският журналист Марко Белинацо твърди, че собствениците на Интер – Сунинг груп ще продадат клуба поради финансовите им затруднения. Белинацо оповести, че знае от сигурен източник за интерес към Интер и Милан от страна на саудитският консорциум(PIF), който преди около месец закупи Нюкасъл.

„Интер представляваше много сериозен интерес за тях поне доскоро, твърдя откровено“, заявява журналистът.

„Рано или късно, съм сигурен, че Сунинг ще продаде клуба предвид трудностите си, но не знам нищо за последните информации свързани с PIF след закупуването на Нюкасъл. Може и да няма нищо формализирано. Доколкото знам, това, което отказваше PIF да купи Интер заедно с Нюкасъл, бе казус подобен на този с Ред Бул, когато те реално имаха два отбора участващи в Шампионската лига. Същото би било и с Лига Европа, и който и да европейски клубен турнир“, заяви италианският журналист.

Марко Белинацо също обясни подробностите за заема, който взе „Змията“ през лятото:„Заемът въобще не трябва да пречи на евентуална продажба на клуба. Изписаха се много негативни неща в медиите срещу клуба и цялото ръководство, точно когато имаше фонд като BC Partners, който искаше да закупи клуба. Този заем не е на "нерадзурите".

„Истината е, че освен управленските им грешки, китайците бяха поставени в лоша ситуация преди всичко заради COVID-19. Тази по-лоша ситуация за Интер спрямо останалите дойде, след като китайците бяха инвестирали пари с цел да реновират отбора - точно тогава дойде пандемията. Целта пред ново ръководство със сигурност би била да увеличи приходите“, завърши анализа си Белинацо.