Фабио Капело вярва, че Наполи притежава своя Кристиано Роналдо в отбора. И въпреки че е с „малко” по-дефанзивни функция, то това е централният бранител Калиду Кулибали. Същевременно опитният специалист потвърди, че битката за титлата в Италия вече е свършена. Дон Фабио потвърди и кой може да спре „тиранията” на Ювентус в Италия, като смята, че Интер е отборът, който може да спре „бианконерите” в близко бъдеще. Причината – намеренията на китайските собственици на „нерадзурите” на „Джузепе Меаца”.

Наполи среща Ювентус тази неделя в дуел от Серия А, но въпреки това Дон Фабио не вярва, че 13-те точки превес на „бианконерите” спрямо южняците могат да бъдат стопени.

„Битката за титлата не може да бъде рестартирана в неделя, тъй като тя вече е приключила”, сподели Капело пред Il Mattino. „Все пак очаквам мачът да бъде много добър, тъй като са въвлечени двама от най-добрите отбори, както и треньори в Италия. Има голяма разлика между двата отбора, въпреки че Наполи опита да направи всичко по-силите си това да не е така”, продължи Капело. „Когато взимаш Анчелоти, това е ясен знак какви са намеренията ти. Въпреки това е ясна и дистанцията между двата отбора, но също така е отчетлива и разликата между Наполи и тимовете по-надолу в класирането”, продължи опитният специалист.

„Ако променим темата обаче, кой може да спре тиранията на Ювентус в Италия? Не вярвам да е Наполи, а Интер, тъй като вярвам в Сунинг Груп”, потвърди Капело.

„Има голяма финансова мощ в китайската група и Интер може да доближи нивото на Юве. Роналдо от Наполи? Без съмнение това е Кулибали. Той е невероятен футболист и талантлив защитник. Към този момент е един от най-добрите на своята позиция”, затвърди Капело.

Фабио Капело ръководи отбора на Ювентус между 2004-а и 2006-а година.