Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте сподели мнението си за перспективите на нападателя на Интер Ромелу Лукаку във Висшата лига.

„Ромелу беше крал две години в Милано. Феновете му дадоха много страст и мисля, че той е човекът, който има нужда от нея. Поради тази причина вярвам, че той искаше да се върне в Интер, но със сигурност тази сделка беше добра за Челси. Говорим за играч, който премина в Челси и сега е под наем от Интер за сезона, но той има потенциал да играе във Висшата лига“, каза Конте пред „Sky Sports“.

Италианецът смята, че Лукаку е разочарован, че не е успял да покаже класата си в Англия. „Знам със сигурност, че той е разочарован, защото искаше да се покаже отново в Англия. Но той има време. Сега той трябва да играе за голям отбор в Италия, да се опита да си върне увереността в себе си, но ние говорим за наистина значим и добър нападател“, добавя Конте.

Лукаку се присъедини към Челси от Интер през август 2021 г., белгиецът вкара 15 гола и направи 2 асистенции в 43 мача за лондончани през миналия сезон.

В началото на юли тази година 29-годишният белгиец напусна английския тим и премина под наем в Интер.