Наставникът на Интер Антонио Конте призна, че на неговия отбор няма да му е лесно след паузата заради националните отбори, но се надява, че играчите му ще продължат серията си от осем шампионатни победи. Утре "нерадзурите" ще гостуват на Болоня в мач от 29-ия кръг на Серия "А".

"Никога не е лесно след паузата заради националните отбори, но трябва да продължим започнатото от нас. Не трябва да говорим, когато не е нужно, а вместо това нека се опитаме да бъдем тихи и да продължаваме напред. Програмата ни е сгъстена. Първо играем с Болоня утре, а след това идва отложеният мач със Сасуоло в сряда, както и още един двубой през следващия уикенд. Имаме три срещи за девет дни и трябва да бъдем внимателни още от самото начало. Болоня са отличен отбор, а Синиша Михайлович е много добър треньор. Те играят агресивен футбол. Ние се подготвяме за мача възможно най-бързо", започна той.

"Както винаги съм казвал, трябва да придадем стабилност и последователност на резултатите ни. Справихме се добре с това по време на тази поредица от осем шампионатни победи, като винаги го постигахме с усърдна работа. Ще се опитаме да не спираме. Винаги се стремим да се подобряваме, да премахваме слабостите и да обогатяваме качествата ни. Винаги трябва да има напрежение в отбор, който е свикнал да преминава през подобни ситуации. Нужно е да ги посрещаш с правилния подход. Знам, че това се случва за първи път на мнозина, но ние трябва да мислим за себе си без да гледаме останалите". 

"Самир Ханданович веднага даде отрицателен тест за коронавирус, така че той се възстанови най-бързо от заразените ни играчи. Матиас Весино се върна към тренировките преди три дни, като и той е в добро състояние. Стефан де Фрай проведе първото си занимане вчера. Дано Данило Д'Амброзио се излекува скоро, защото са ни необходими всички. През този период треньорският щаб работеше със заразените играчи от вкъщи, за да ги поддържа в отлично състояние. Със сигурност ще има последствия за тях от заразата".

"Много съм доволен от гола на Стефано Сенси в мача на Италия срещу Литва, най-вече на психическо ниво. За него, както и за нас, е важно да се отпуши. Определено разполагам с ресурси, като се опитвам да се възползвам от тях добре и с подходящите баланс и решения. Понякога играчите се съгласяват с мен, друг път - не. Тренирам всички футболисти така сякаш всеки един от тях ще играе. Всички те са готови за това", коментира Конте на днешната си пресконференция.