Треньорът на Интер Антонио Конте призова играчите си да покажат, че са наистина претенденти за титлата в Серия А преди домакинския сблъсък в неделя с Кротоне.

Отборът на Конте, който завърши на второ място през миналия сезон, намали изоставането си от лидера Милан до само една точка преди 10-дневната зимна пауза, благодарение на седем поредни победи в шампионата.

Това представяне постави Интер твърдо в борбата за титлата, за да сложи край на 11-годишното си очакване на трофея в Серия А, след като защищаващият титлата си тим на Ювентус изостава с девет точки зад тях на шесто място.

"Трябва да потвърдим мястото си сред претендентите", каза Конте на пресконференция.

"Не е нужно да изпращаме никакво съобщение, просто трябва да бъдем правдоподобни. Ние сме длъжни да се борим до край. Когато сте в Интер, това е задължение. Този сезон имаме балансирано първенство. Трябва да се потрудите, за да спечелите всеки мач и няма лесни срещи. В крайна сметка ще изпъкнат важни ценности като упорита работа и организация - неща, които ви карат да превъзхождате и печелите", каза още Конте.

Интер са фаворит срещу новака Кротоне, който е на 19-о място и има само две победи от началото на сезона. Една от тях обаче дойде в последния мач на тима преди почивката и Конте настоя, че няма да подценява гостите.

"Очакваме труден мач. Изправени сме пред отбор, който беше подсилен, като завърши миналата година с победа срещу Парма. Този мач ще изисква много внимание. Да започнем отново след празниците винаги е голяма неизвестност, но ние знаем колко е важно да продължим нашата положителна серия", коментира Конте.