Легендарният футболист на Интер Сандо Мацола направи много сериозен комплимент на настоящия наставник Антонио Конте. Бележитият нападател направи ласкателен паралел между Конте и треньорската икона за „нерадзурите” Еленио Ерера.

Италианският тактик стана едва третият наставник  в историята на Интер, който печели своя дебют с преднина от 4 чисти гола (4:0 над Лече). Преди него това бяха постигали единствено Джузепе Меаца, на чието име е кръстен стадионът, и споменатият вече Ерера.

„Все още ми е трудно да кажа как ще се развие сезонът на Интер и има още много работа за вършене, но това, което видях, ми хареса”, коментира Мацола. „Всичко започва от манталитета на играчите, защото те могат да прогресират в Италия и Европа. Също  така се възхитих от представянето на Ромелу Лукаку. Той може да постигни велики неща веднъж щом се адаптира напълно.”

„Вече можете да откриете отпечатъка на Конте върху отбора. Той наистина ми напомня на Еленио Ерера: влиза ти първо под кожата, а после и на терена”, добави Мацола.