Легендата на аржентинския футбол Хуан Себастиан Верон взе отношение по повод поредния разрив в отношенията между неговия сънародник Мауро Икарди и клубния му Интер. Някогашният полузащитник вярва, че ситуацията  е стигнала до точката, в която вече няма начин двете страни да продължат съвместната си работа.

Нова драма в Интер - Икарди пак извън състава

Нападателят отказа да тренира и играе мачове за Интер на 13 февруари, когато публично беше разжалван като капитан на отбора. Формално той се позова на контузия в коляното, макар и Интер да хвърли публично съмнения относно наличието на травма чрез резултати от актуални медицински изследвания. Оттогава досега преговорите между двете страни бяха интензивни и през тази седмица 26-годишният играч отново тренираше с основната група. Неочаквано Икарди се изказа извън състава за днешното шампионатно дерби срещу Лацио, а според италианските медии причината била отказ да поднесе извинения пред отбора.

„Аз съм само зрител тук, мога да говоря за това, което виждам отстрани”, заяви Верон, който напоследък играе за сборен тим с легенди на Интер (той носи екипа на „нерадзурите” в периода 2004-2006).

„Знам, че всички имаме трудни мигове, но винаги съм поддържал гледището, че играчът трябва да поставя отбора, клуба и уважението на първо място. Разочароващо е, защото изглежда, че те са стигнали до точката, от която няма връщане назад.”

„Мауро се справяше така добре в Интер и все още може да даде много. Интер не заслужава да бъде в такава ситуация. Дано се срещнат отново и изгладят нещата”, добави Верон.