Два мача от програмата на петия кръг приковават вниманието. Рома - Аталанта и Интер - Лацио ще се чакат с голям интерес от всички, които обичат италианския футбол. 

Рома е в серия от 3 поредни победи във всички турнири, докато при гостите от Бергамо се наблюдава голямо израстване. Джампиеро Гасперини успя да изгради един силен отбор, който заслужи мястото си в Шампионска лига. 

По традиция двата отбора правят много резултатни двубои, като през миналия сезон и двете срещи помежду им завършиха 3-3. Срещата на Стадио Олимпико започва в 20.00.

В късния мач от 22:00 часа Интер посреща Лацио. "Нерадзурите" на Конте стартираха страхотно новата кампания като записаха 4 поредни победи. Интер все още не познава вкуса на загубата през сезона като единствения неприятен резултат бе равенството 1:1 срещу Славия Прага в Шампионската лига. 

Лацио от своя страна не тръгна по най-убедителния начин. Футболистите на Симоне Индзаги имат в актива си 7 точки след първите 4 мача и заемат 5-ата позиция. Никак добре не се прие от феновете загубата от Клуж в Лига Европа, но напрежението бе туширано след победата срещу Парма през уикенда. 

В други интересни срещи от кръга Фиорентина домакинства на Сампдория, а утре в друг вълнуващ двубой, Торино се изправя срещу Милан.

Автор: Делян Калинков