Интер вече не е единственият тим от Италия, който проявява интерес към Жозе Моуриньо. Според последните информации от Апенините Рома също е влязъл в контакт с именития треньор.

Специалния е без работа от декември насам, когато беше уволнен от Манчестър Юнайтед заради слаби резултати. В момента той запълва времето си с появи по телевизията като футболен анализатор, но призна, че през следващия сезон отново иска да застане начело на клубен тим.

Завръщане в Интер, където завоюва безпрецедентен требъл през 2010 година, вече беше споменато неведнъж, а „Тутомеркатоуеб” излезе с твърдение, че португалецът бил готов да намали финансовите си претенции – от 10 милиона евро годишно до 8 милиона евро – за да води „нерадзурите”.

Подобно назначение, вярва се, се ползва с пълната подкрепа на вицепрезидента и легенда на Интер Хавиер Санети. Проблемът тук е, че новият изпълнителен директор Джузепе Марота клони повече към стария си познайник Антонио Конте, който вече почти година е без отбор след уволнението от Челси.

Сега „Скай Италия” настоява, че от Рома са провели телефонен разговор с Моуриньо. Към момента преговорите трябва да се считат за намиращи се във възможно най-начален етап.

Според повечето издания, ако Моуриньо ще се завръща в Серия А, е много по-вероятно да го стори заради втори престой в Интер.