Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи призна, че неговият клуб е искал информация от Интер относно евентуален трансфер на Мауро Икарди. Въпросът за привличането на аржентинеца обаче в момента не е актуална тема и може да стане такава чак през лятото.

"Искали сме информация за Икарди, за да узнаем какво мисли той за евентуален трансфер в Ювентус. Сега обаче не контактуваме. Мауро е футболист на Интер, а ние сме съсредоточени в нашия сезон. Към тази тема ще се върнем или не - през юни", обяви Паратичи пред Rai Radio 1.

Жената на Икарди води преговорите с Интер за продължение на контракта на аржентинеца, но те не вървят никак добре. Миналата седмица ръководството на Интер лиши Икарди от капитанската лента, която премина при вратаря Самир Ханданович. След като научи това, южноамериканецът отказа да замине за Виена за мача с Рапид и тренира с резервите. Появиха се е информации, че в Интер са решили да се разделят с нападателя през лятото за сума от порядъка на 80 млн. евро. 25-годишният Икарди се присъедини към Интер от Сампдория през 2013 г.