Критиките на Антонио Конте към ръководството на Интер след последния двубой за сезона в Серия "А" срещу Аталанта (2:0), привлякоха вниманието на Ботуша. Италианецът се оплака, че той и отборът не са получили подкрепа от шефовете в последните тежки месеци. Заради това на Апенините се заговори, че Конте може да бъде заменен от Масимилиано Алегри преди началото на следващата кампания. С подобна информация излязоха още авторитетните издания "Ла Република", "Гадзета дело Спорт" и "Спорт Медиасет".

Интер завърши на второ място в Серия "А", само на точка зад шампиона Ювентус. Въпреки че е малко вероятно наставникът да бъде освободен, няма да е изненада, ако собственоръчно реши да напусне при положение, че не намери общ език с клубното ръководство.

Поради тази причина "нерадзурите" вече са започнали да обмислят опации за нов треньор, ако Конте наистина си тръгне. Към момента се смята, че миланския гранд ще се насочи към Масимилиано Алегри.

Идеята за привличането на 52-годишния спец е на спортния директор на Интер Бепе Марота. Той познава отлично качествата му от съвместната им работа в Ювентус и лесно би го убедил да акостира на "Меаца".

За отбелязване е, че Алегри може за втори път да замени Конте, както през 2014 в Юве. Впоследствие треньорът завоюва 5 поредни титли с "бианконерите", но миналото лято се раздели с торинци и в момента е без работа. Освен това той е последният, извел Милан до скудетото през далечната вече 2011 година.