Фиорентина и Интер си спретнаха истинско голово шоу на „Артемио Франки“ във Флоренция. Срещата между „виолетовите“ и „нерадзурите“ претърпя немалко обрати и драматични моменти, но в крайна сметка завърши при резултат 3:4 в полза на гранда от Милано. Не липсваха и спорните моменти, особено около двете отсъдени дузпи в двубоя.

Барела откри рано-рано, а Лаутаро удвои още до 15-ата минута. Впоследствие Фио направи 2:2 с голове на Артур от дузпа и Иконе през втората част, преди Лаутаро да отбележи втория си гол във вратата на Терачано. Йович направи 3:3 в последната минута от редовното време, а Мхитарян донесе успеха за ломбардийци с голяма доза късмет в последната минута от добавеното време.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

Миланският гранд поведе чрез Николо Барела още във втората минута. Италианският национал бе изведен от Лаутаро и с удар по земя преодоля Терачано. Ситуацията за домакините пък се влоши още повече в 8-ата минута, когато Нико Гонсалес напусна терена принудително. Аржентинецът бе заменен от Джонатан Иконе. Именно левичарят можеше да изравни, но не намери вратата с хубав удар. В 15-ата минута асистентът за първия гол Лаутаро проби през центъра и преодоля съпротивата на защитата в лилаво, за да отправи хубав удар в долния ляв ъгъл на Терачано за 2:0.

Когато ситуацията изглеждаше критична за Фио, Димарко направи много грубо нарушение срещу Джак Бонавентура в наказателното поле, след което дори останаха съмнения дали левият бек не заслужава червен картон. В крайна сметка Димарко не получи и жълт картон, но пък Артур Кабрал вкара първия си гол за сезона от отсъдената дузпа.

Фиорентина Интер

източник: Sofascore.com

Голът подейства като допинг на „Ла Виола“ и момчетата на Винченцо Италиано започнаха много вдъхновено втората част. Усилията им дадоха резултат след изминаването на точно час игра, когато най-активният за домакините Иконе, със страхотен удар заби топката под напречната греда за 2:2.

Равенството обаче се задържа доста малко, преди да последва втори 11-метров наказателен удар в двубоя, но този път в полза на „синьо-черните“. Лаутаро бе съборен от стража на Фио – Терачано, сам застана зад топката и бе безпогрешен, давайки отново аванс на италианския вицешампион.

В последната минута на редовното време отборът от града на Медичите изравни. След изпълнение на ъглов удар Миленкович надскочи бранител на Интер и отклони топката към своя сънародник Йович, който бе с гръб към вратата, но се обърна по много красив начин и от движение направи 3:3.

Мхитарян направи голям пропуск за Интер в добавеното време, но изпусна контрола над топката в най-ключовия миг.

Само 4 минути след нескопосаното си отиграване арменецът се превърна в герой с първия си гол за отбора. Бившият полузащитник на Рома вкара топката по случаен начин във вратата при опит на Лоренцо Венути да изчисти топката след успореден пас на Барела и по този начин точките отпътуваха за Милано.

С успеха Интер зае 7-ма позиция с 21 точки - колкото имат петият и шестият Лацио и Удинезе. Домакините от Флоренция пък остават 13-и с 10 пункта.