Спорният директор на Интер Пиеро Аузилио разбуни духовете дни преди старта на новата 2019-а година. Шефът в Интер довери, че не счита твърденията, че бившият наставник на „нерадзурите” Жозе Моуриньо е „избледнял” и е загубил инстинкта си на победител.

Причината за думите на Аузилио е слабият период на Специалния, докато бе начело на Манчестър Юнайтед. Колебливите изяви на Лучано Спалети по-рано през месеца пък дадоха повод на медиите да изтръбят евентуалното завръщане на Жозе Моуриньо на „Джузепе Меаца”. Португалецът е считан за икона сред феновете на Интер, след като завоюва требъл през 2011-а година.

„Не смятам, че този Моуриньо е „сянка” на онзи преди десетина години. Не съм изненадан от информациите, че би ни поел нас. Винаги, когато е свободен, първият отбор, с който го свързват медиите е нашият”, коментира той.

„Искаме да развием нашия проект до най-високото ниво. Работим рационално и мъдро. Сунинг са амбициозни и искат Интер отново да е на върха. Никой няма да е доволен да си втори, трети или четвърти”, сподели Аузилио.

„Можем да уверим нашите фенове, че работим здраво, за да върнем Интер сред най-големите час по-скоро”, продължи директорът в миланския тим.

Аусилио коментира и възможността халфът на Реал Мадрид Лука Модрич да акостира в Милано. „Не вярвам, че тази сделка може да стане, но в същото време защо да не мечтаем”, добави той. „Мога да кажа, че ние сме тук и смятаме, че можем да проведем преговори. Каквото зависи от нас, ще го сторим, но не усещам да има наченки на започване на разговорите”, коментира Аузилио пред медиите на Ботуша.

Договорът на настоящия наставник на Интер Лучано Спалети изтича през лятото на 2021-а година.