Ръководството на Интер поиска отговори от колегите си в Милан заради факта, че още няма яснота както точно ще бъдат овъзмездени феновете на „нерадзурите”, които си купиха билети за отложеното дерби, а сега няма да имат възможности да присъстват.

Градският сблъсък сега ще се играе на 4 април, тъй като попадна в серията отменени мачове от Серия А заради смъртта на Давиде Астори. От Милан излязоха с позиция, в която обясниха, че ще предоставят ваучер на своите привърженици за друг домакински мач, ако не са в състояние да посетят срещата с Интер в сряда. В съобщението нямаше нито дума за привържениците на „нерадзурите”, които са в същото положение.

„Във връзка с пренасроченото дерби на Милано, което ще се играе от 19,30 часа (българско време – б.р.) в сряда, 4-и април, Интер обявява, че чака отговор от Милан за възможността да се овъзмездят феновете, които са си купили билети за Секондо Анело Верде при положение, че е невъзможно да им се предложи алтернативен билет за оставащите 5 домакински мача на „росонерите”, гласеше обръщението на „нерадзурите”.

Милан определя разпределението на билетите за дербито, тъй като се води домакин в сблъсъка.