Наставникът на Интер Лучано Спалети избра да погледне от позитивната страна постигнатото реми 0:0 навън срещу Айнтрахт Франкфурт в първи 1/8-финален мач от Лига Европа. Специалистът все пак отчете, че преди почивката неговите момчета са играли много по-добре в сравнение с второто полувреме, когато „нерадзурите” играеха в почти глуха отбрана.

„Интер игра с авторитет и характер, особено в началото на мача. Това все пак е най-трудната част от един футболен мач”, заяви Спалети, който именно на 7 март отпразнува своя 60-годишен юбилей.

„Трябва да се вгледаме повече в представянето ни, а не толкова в резултата, защото тези елиминации са в 2 срещи. Резултатът е от значение само когато се изиграят и двата мача.”

В 21-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа, а тя породи противоречие между Иван Перишич и Марсело Брозович кой да се нагърби с отговорността. В крайна сметка това стори Брозович, но неговият удар беше спасен от вратаря Кевин Трап.

„Вярвам, че Брозович умее да изпълнява дузпи, точно както Иван Перишич и Матео Политано. Това са все футболисти, които са много добри от бялата точка, но никой не е застрахован от грешки. Той искаше да изпълни и не виждам проблем от моя страна.”

„През първото полувреме взимахме верните решения, след като си връщахме топката, но след почивката оставихме Айнтрахт да ни натисне. Колебаехме се и решенията ни бяха твърде страхливи. Започнахме просто да си прехвърляме топката без истински намерения и загубихме твърде много физически дуели. Някои футболисти можеха да дадат повече в определени ситуации, но мачът беше страхотен”, добави Спалети.