Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри какво е прошепнал в ухото на Пеп Гуардиола през 2010 година по време на сблъсъка от Шампионската лига между Барселона и Интер. Тогава „Специалния“ бе начело на „нерадзурите“, които спечелиха и турнира.

Тогава, в 28-ата минута от срещата, която бе реванш от полуфиналите, Барселона приемаха Интер след загуба с 1:3 на "Джузепе Меаца". При едно единоборство между Тиаго Мота и Серхио Бускетс халфът на „каталунците“ преигра след удар срещу него от противниковия играч, който пък бе изгонен от главния рефер Франк Де Блекер. Барселона трябваше да обръща, а Интер оставаше с 10 човека още преди изтичането на половин час игра. Ситуацията улесняваше домакините, а Гуардиола веднага привика при себе си нападателя Златан Ибрахимович, за да му даде нови инструкции. Колегата му Жозе Моуриньо се възползва от това, като се приближи към Пеп и му прошепна нещо в ухото.

„Когато Бускетс падна почти като нокаутиран, аз бях диагонално между нашата скамейка, неговата и мястото, където Мота беше изгонен. С ъгъла на окото ми видях как на пейката на Барселона се радват сякаш са спечелили, а Гуардиола извика Ибра, за да му обясни каква ще е тактиката при 11 на 10. Аз само му казах: „Не приготвяйте празненството, защото мачът още не е приключил", заяви Моуриньо пред „Gazzetta dello Sport" в интервю по повод 10-годишнината от спечелването на трофея в турнира.

Двубоят беше запомнен с отличната защитна игра на Интер, а каталунците стигнаха само до един гол, дело на Жерард Пике в 84-ата минута, който се оказа недостатъчен за тях.

„Емблематичният мач на дефанзивния Моуриньо беше на "Камп Ноу", но Барселона загуби с 1:3 на "Сан Сиро" и ние си бяхме извоювали правото да играем както си пожелаем. Освен това, ако Горан Пандев не се беше контузил на загрявката, щяхме да играем с него, Уесли Снайдер, Самуел Ето'о и Диего Милито. На трибуните имаш време, за да изживееш драмата. Там можеш да се молиш, но на терена трябва да намериш решения. Това беше най-чудесната загуба в моята кариера: не паднахме с 0:1, а победихме с 3:2 при епични условия", сподели още Моуриньо.