Ръководството на Интер е провело 2 срещи в рамките на деня по повод евентуалния трансфер на халфа Стефано Сенси от Сасуоло.

Според „Калчомеркато” „нерадзурите” първо се срещнали с изпълнителния директор на Сасуало Джовани Карневали. Няколко часа по-късно е бил и разговорът с агента Джузепе Ризо. „Спортмедиясет” твърди, че всичко се е случило с идеята да се ускори целия процес, но засега не е ясно дали подходът е дал търсения резултат.

„Интер не е единственият клуб с интерес към Сенси. Ние получихме множество запитвания за него, но трябва да ги вземем под внимание всички до едно преди да се съгласим за продажба”, коментира Карневали пред репортерите.

„Калчомеркато” развива версията, че Интер е предложил талантливия бранител Андрю Гравилон като част от сделката, за да намали поставената цена от 35 милиона евро. „Нерадзурите” се обърнаха към 23-годишния Сенси, след като стана ясно, че не могат да си позволят да участват в трансферната битка за Николо Барела.

Трябва да се отбележи, че Милан също опита късмета си със Сенси, но и за другия милански гранд фиксираната от „неровердите” цена се оказа твърде висока.