Бъдещето на Филипе Коутиньо в Барселона остава доста несигурно и бразилецът може да напусне „Камп Ноу“ през лятото, пише „Diario Sport“. „Каталунците“ имат силното желание да се разделят с високата му заплата и затова имат желание да го продадат.  

29-годишният Коутиньо така и не успя да се докаже на „Камп Ноу“, като бе пратен под наем в Байрен Мюнхен през сезон 2019/2020, а през миналата кампания получи контузия и не е играл от равенството 1:1 срещу Ейбар на 29 декември миналата година.

Сега „Sport“ пише, че има три клуба, които се интересуват от него, но той трябва да приеме сериозно намаление на заплатата си, за да се присъедини към някой от тях. Първият е Интер - клубът, от който се присъедини към Ливърпул, но „нерадзурите“ искат да го вземат първоначално под заем с възможност да го откупят.

Носителят на ФА Къп Лестър също го иска под наем за следващия сезон. Самият Коутиньо е отворен към идеята да се завърне в Англия, като се твърди, че и „мърсисайдци“ може да опитат да си върнат плеймейкъра.

Последният вариант е той да остане в Барселона, където наставникът Роналд Куман го харесва и би го използвал, но ръководството на „каталунците“ не е на едно мнение с треньора за ситуацията с бразилеца.