Ръководството на Интер най-накрая обяви официално сделката по привличането на полузащитника Раджа Наинголан от Рома. Белгийският футболист парафира с „нерадзурите” до лятото на 2022 година.

Макар официално потвърждение на финансовите параметри да дойде само от едната страна, на Апенините всички са убедени, че става дума за трансферна сума от 24 милиона евро плюс  Николо Дзаниоло и Давиде Сантон.

„Раджа Наинголан официално е нов футболист на Интер”,похвалиха се от клуба на своя сайт. „Белгиецът подписа договор с „нерадзурите”, който важи до 30 юни 2022 година. Сега, вече напълно узрял като футболист, е време за Нинджата да започне ново и вълнуващо предизвикателство с фланелката на Интер. Добре дошъл в Милано, Раджа!”

Рома също извести за продажбата на 30-годишния играч, като заяви, че общата стойност на сделката е 38 милиона евро. „В случай на последващ трансфер на Наинголан споразумението включва още 10-процентов дял за „джалоросите” от трансферната сума, до максимум 2 милиона евро. Клубът иска да изрази своята благодарност към Наинголан и му желае всичко най-добро за в бъдеще”, заявиха от Рома.

С идването на Дзаниоло и Сантон римляните вече натрупаха цели 6 летни попълнения.