Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио беше категоричен, че "нерадзурите" ще се разделят с голямата си звезда Лаутаро Мартинес само срещу сумата, посочена в откупната клауза на играча. Все пак обаче тази клауза има и определен срок, до която важи. 

Редица клубове проявяват интерес към аржентинския стрелец, като за фаворит за подписа на играча продължава да се смята Барселона. Това обаче очевидно няма да стане, без да бъде платена пълната сума от 111 милиона евро. 

"Истината за Мартинес е, че единственият начин да се разделим с него е, ако бъде изплатена пълната цена по откупната клауза. Всички знаят за тази клауза, тя е много специфична и с някои конкретни изисквания", започна Аузилио. 

"Клаузата има падеж до началото на юли, след което вече не е в сила. За момента обаче единственият начин да бъде осъществен трансфер за Лаутаро минава през изплащането й. Ние разчитаме на Мартинес, тъй като не искаме да си губим важните играчи, а напротив - искаме да подсилваме състава с нови попълнения", завърши спортният директор.