Отборът на Интер все още се надява да задържи Алексис Санчес, въпреки че Манчестър Юнайтед отхвърли възможността да удължи наема му. Чилиецът е в добра форма след рестарта на Серия А, като игра във всичките 12 мача на Интер, вкара три пъти и даде шест асистенции. 

Юнайтед се съгласи да остави Санчес на "Сан Сиро" до края на сезона в италинското първенство, но е иза мочевете в Лига Европа.

Интер обаче може да подпише Санчес за постоянно или да го вземе отново пд наем за следващия сезон със задължителна клауза за откупуване, което би му позволило да участва с "нарадрузите" в Лига Европа и потенциално да се изправи срещу Юнайтед на финала. 

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Изпълнителният директор Джузепе Марота потвърди желанието на Интер да задържи Санчес във вторник вечерта, въпреки че сделката ще бъде трудна за изпълнение. 

"Не е лесно. Той има двугодишен договор с Манчестър Юнайтед", заяви Марота пред "Sky Sport Italia" преди победата на Интер с 2:0 над Наполи.

„Ще бъде жалко, ако не успеем да постигнем споразумение, защото бихме искали Санчес да е с нас и днес, и в бъдеще, той е отличен играч“, допълни Марота.

Въпреки че Юнайтед бяха готови да приемат минимална оферта за Санчес по-рано през сезона само за да получи няккава сума за него, сега се предполага, че те смятат, че могат да получат около 17 милиона паунда. "Нерадзурите" обаче едва ли биха били готови да дадат такава сума, особено, ако трябва да плащат и огромната му заплата от около 500 000 паунда на седмица. 

Преди няколко дни се появиха информации, че от Интер са предложили размяна - Иван Перишич, който е изкара миналия сезон под наем в Байерн Мюнхен, в замяна на Санчес.