Крайният защитник Доменико Кришито обясни, че в нито един миг не се е поколебал да се завърне в своя роден Дженоа. Италианският национал дори разкри, че Интер безуспешно е опитал да го изкуши с двойно по-висока заплата.

31-годишният бранител прекара цели 8 години като играч на Зенит Санкт Петербург. С екипа на руския гранд той завоюва две шампионски титли, веднъж вдигна Купата и два пъти Суперкупата на страната.

През миналата седмица ветеранът финализира завръщането си на „Мараси” и сега е повече от щастлив от този факт. „Дженоа е житейски избор за мен”, каза Кришито. „Интер ми предложи два пъти повече пари, отколкото ще изкарвам тук. Предложението на Зенит пък бе дори по-щедро, но когато поговорих с президента (на Дженоа – б.р.), всичко се изясни само за десетина минути.”

„Чувствам се у дома в Генуа. Ето че отново ме повикаха в националния отбор. Когато в неделя отидох на „Луижи Ферарис”… е, нямах съмнения, че ще ме посрещнат по този начин.”

„Знам на какво са способни феновете на Дженоа. Това беше красиво и емоционално. Да се върна бе житейски избор, такъв, който надхвърля футбола.”

„Определено не бях мотивиран от парите. Имах толкова по-добри оферти от чужбина. Смятам, че направих нещо хубаво, като се върнах в отбора и града, които обичам, на мястото, където дебютирах като 16-годишен и имам над 170 мача.”

„Наистина го исках заедно с моето семейство. На 31 години съм вече и имам над 70 двубоя в Шампионската лига и Лига Европа. Връщам се по-зрял, с желание да помогна, да бъда за пример и да покажа на новите момчета какво значи да носиш екипа на Дженоа”, допълни Кришито.