Милан записа първа победа в градското дерби срещу Интер от две години насам, след като триумфира с 2:1 в Дерби дела Мадонина. Матео Габия се превърна в герой за "росонерите" с победен гол в края на мача. Така възпитаниците на Пауло Фонсека спряха серията на своя противник от шест поредни успеха в мачовете помежду им. В 10-ата минута Кристиан Пулишич откри резултата, а в 28-ата Федерико Димарко изравни. 

Милан беше по-добрият отбор в мача и закономерно стигна до успеха. През втората част "росонерите" пропуснаха няколко изгодни шансове. 

Така "росонерите", които бяха много критикувани за представянето си до момента, събраха 8 точки.Интер е с точка повече. 

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия бивш нападател на Интер Тото Скилачи. Първото голово положение се откри пред „росонерите“ в 6-ата минута, когато Мората стреля, но Ян Зомер успя да избие топката в корнер. Четири минути по-късно Пулишич пое топката и нахлу в наказателното поле въпреки безуспешните опити на четирима противникови играчи да го спрат и накрая със своя шут даде ранен аванс на „росонерите“.

В 14-ата минута удар от воле на Лаутаро премина над вратата. 

В 28-ата минута с великолепно центриране намери Димарко, който веднага насочи топката към Лаутаро точно пред наказателното поле. Аржентинецът финтира Габия и върна топката на левия бек, който с диагонален удар по земя възстанови равенството. Пет минути по-късно Димарко потърси втори гол, но този път изстрелът му беше несполучлив.

В 42-ата минута "нерадзурите" бяха близо до пълен обрат. Лаутаро намери Тюрам в наказателното поле. Нападателят овладя, обърна се и нанесе удар, който Менян успя да се справи. Последва корнер, след който Тюрам нанесе удар с глава, но покрай вратата. 

Втората част започна с отлична възможност за "росонерите". Емерсон Роял достигна до топкта до аутлинията и центрира. Рафаел Леао надскочи Бенжамен Павар и нанесе удар с глава, който Зомер успя да избие. В 48-ата минута вратарят на Интер в последния момент успя да изчисти топката пред Тами Ейбрахам, като закачи нападателя, но преди това игра с топката. 

В 65-ата минута Зомер отново трябваше да се намесва. Леоа проби отдясно, но не намери коридор за стрелба. Португалецът подаде към Райндерс, който нанесе силен шут, но швейцарският вратар успя да спаси. Последва центриране от корнер, при който топката удари Лаутаро в рамото. Главният съдия Маурицио Мариани посочи бялата точка, но след намесата на ВАР преразгледа решението си. 

Милан продължи да бъде по-добрият отбор и отново застраши вратата на Интер. Леао проби на скорост и нанесе удар, с който Зомер се справи. В 72-ата минута пред Лаутаро се откри добра възможност за удар, с който Менян се справи. 

В 74-ата минута Зомер отново отрази удар на Леао. Малко след това Райндерс изведе Ейбрахам на стрелкова позиция в наказателното поле, но англичанинът направи по-трудното и не успя да намери очертанията на вратата. 

В 89-ата минута Милан стигна до гол. Матео Габия засече с галва центриране на Тижани Райндерс и направи безпомощен Зомер за 1:2. 

В добавеното време на мача Чуквуезе изведе Окафор на удобна позиция, но швейцарският национал не успя да се разпише. 


Интер - Милан 1:2

0:1 Кристиан Пулишич (10)

1:1 Федерико Димарко (28)

1:2 Матео Габия (89)

Интер: Зомер, Ачерби, Бастони, Павар, Димарко, Дъмфрис, Барела, Мхитарян, Чалханоолу, Лаутаро, Тюрам

Треньор: Симоне Индзаги

Милан: Менян, Емерсон Роял, Габия, Томори, Ернандес, Фофана, Райндерс, Леао, Пулишич, Мората, Ейбрахам

Треньор: Пауло Фонсека